منتشر شد | گفتگوی فصلنامه تخصصی شهر و منظر با پیمان بانی شرکا | شهر عضلانی؛ ایده‌ای برای شهرهای نوآور در میان‌گستره‌های دانش، هنر و فناوری

فصلنامه تخصصی شهر و منظر در شماره ۴۰ خود گفتگویی با پیمان بانی شرکا پیرامون شهرهای نوآور و ایده شهر عضلانی که در ارتباط با همین موضوع توسط او مطرح شده است داشته است. 

در ادامه بخشی از مقدمه این گفتگو را که شامل معرفی پیمان بانی شرکاست می‌خوانید:

گفت‌‌و‌گو درباره شهر روی لبه میان‌گستره‌ها، از رویکرد‌های شهر ومنظر در دو سال اخیر بوده‌است؛ شهر موجودیتی است که حل مسایل آن تنها منوط به یک تخصص یا دانش نیست. ایده‌پردازی درباره شهر‌های آینده، در عصر انقلاب فن‌آوری اطلاعات و ارتباطات، در فضایی قابل رخ دادن است که می‌توان بسیاری از مرز‌های محدودیت و جمود فکری را در نوردید.

گفت‌وگو با «پیمان بانی شرکا»، مدرس دانشگاه، مشاور خلاقیت هنری، طراح صنعتی، طراح گرافیک محیطی، طراح  هویت بصری یکپارچه، از این دست از ایده‌پردازی‌‌هاست و تلاشی که او از زاویه نگاه خود که متاثر از قاعده‌ی آینده‌پژوهی در حوزه‌ طراحی است، به موضوع شهر، آسیب شناسی شهر امروز، و تجسم شهر فردا پیش می‌‌برد.

پیمان بانی‌شرکا هنرمند و طراحی است که دامنه خلاقیتش را نمی‌توان به هیچ زمینه‌ای محدود کرد. وقتی شروع به ایده‌پردازی می کند مرزی برای آفرینش نمی‌شناسد.

«خلاقیت گذر از نظم و قاعده به سمت پردازشی آشوبناک است.» این را پیمان بانی‌شرکا در تعریف شخصی‌اش از خلاقیت می‌گوید. بی‌اغراق می‌توان این تفکر را در تمام مسیرهای فکری و طراحی‌اش دید. نخستین کلمه‌ای که در مواجهه با آثار پیمان بانی‌شرکا به ذهن خطور می‌کند شاید «یگانه و متفاوت» باشد. آثاری که در هر بستری شکل گرفته‌اند، پیشروتر از زمان خود هستند و ایجاد کننده موج. آثار او دانسته یا ناخودآگاه همواره منشا اثر برای هنرمندان و طراحان دیگر بوده است و کارهای او در ابعاد مختلف به دفعات توسط سایرین چه در سطح داخلی و چه در سطح جهانی تکرار شده است.

آثار طراحی پیمان بانی‌شرکا به هیچ اثر هم‌دوره‌اش در ایران و جهان شبیه نیست و بدون شک بسیاری از این آثار سرخط حرکت‌های بصری جهانی بوده‌اند.

او هرگز درگیر پارادایم‌ها و روندهای جاری نمی‌شود حتی قوی‌ترین هژمونی‌های هنری و طراحی اثر چندانی بر وی ندارد. او گام‌های بعدی در جهت آفرینش نونگره‌های  پیش رو را تبدیل به چشم‌انداز نموده پارادایم ‌پیش رو را یا آینده‌پژوهانه  پیش‌بینی می‌کند و یا نونگره‌ای را هنرمندانه می‌آفریند.

...

این گفتگو را می توانید در شماره ۴۰ فصلنامه شهر و منظر مطالعه کنید.

http://magiran.com/p2028830

همچنین نسخه دیجیتال این گفتگو در آدرس زیر موجود است:

https://www.thedesigner.media/1399/02/04/shahre-azolani/